Bartın Haber
HV
29 MART Cuma 02:40

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

14 Mayıs seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk - Kanal D ortak yayınında açıklamalarda bulundu.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 16-05-2023 21:16
Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SEÇİM AÇIKLAMASI

"14 Mayıs'ta rekor katılımla milli iradeyi sandığa yansıtan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Sandık başına giden her vatandaşımıza tercihini hangi yönde yapmış olursa olsunlar şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin sergilediği olgunluk her türlü takdirin üzerindedir, yüzde 90'a varan katılım. Tüm siyasi partilere, basın-yayım kuruluşlarına, yargı çalışanlarına ve kamu personellerini teşekkür ediyorum. Yeni dönemde seçilen milletvekillerine şimdiden başarılar diliyorum. 28 Mayıs'taki ikinci tur için tüm çalışmalarımıza hız verdik. Deprem bölgesine ziyaret gerçekleştireceğim. Miting düşünmüyorum ama toplantı gibi bir şeyler yapabiliriz. Onlara çok büyük hakaretler ettiler. Bu çok çok çirkin. Cumartesi ve Pazar ziyarete gitmeyi, bölgeyi dolaşacağız. Onları moralize etmenin gayreti içerisinde olacağız. Malum Hatay Defne'de hastane konusunda yapamazlar edemezler falan diyorlardı şu anda Devlet Hastanesi orada bitme noktasına geldi. Bu kadar kısa sürede bütün elektronik aksam oraya yerleştirildi. Orayı da belki açma durumumuz olacak."

'KILIÇDAROĞLU ÖNÜMÜZDEKİ 12 GÜN TEMİZ SİYASET YÜRÜTMELİDİR'

"Bekledikleri oyları alamadıkları için buralara bir daha 'destek yok' gibi ifadeler. Biz kampanyamızı kardeşlik üzerine kurduk. Yalan söylemedik, hayal satmadık. Yapamayacağımız işleri yaparız demedik. İnşallah 28 Mayıs'tan sonra hepsini tek tek gerçekleştireceğiz. Seçimin sosyal medyada estirilen sahte rüzgarlarla değil meydanlarda kazanılacağını göstermiş oldu. Muhalefetin artık rakiplerini baskıyla sindirerek, terör örgütünün uzantılarıyla iş birliği yaparak seçimi kazanamayacağını anlaması gerekiyor. Bu millet terör örgütüne oy vermiyor. Bu millet kendisine hizmet edene oy veriyor. Kılıçdaroğlu'ndan önümüzdeki 12 gün boyunca temiz siyaset yürütmesini temenni ediyoruz."

DEPREMZEDELERE HAKARET KONUSU

"Devletin kurumlarını yıpratmayı halen sürdürüyorlar. Devletin kurumları görevini bilir. Bu jakobenler, kifayetsizler CHP'nin başında olduğu sürece millet ne cevabı verirse versin yeterli olmayacaktır. Benim için Defne'de ölen ve yaralanan insanlar önemli. Devletsem oraya yapılacak hizmeti en yüksek seviyede yapmam gerekiyor. Bana oy çıkmasaydı oraya hizmet yapmayacağım böyle bir şey düşünülebilir mi

? Van Depremi'ni hatırlayın. Van bizim yüksek oy aldığımız yer değil. Ama Van Depremi'nde daha ikinci akşam orada oldum. Büyükşehir muhalif belediye başkanına ait. Sular kesildi adam müdahale etmiyor. Hemen talimat verdim su için. Burada bize oy çıkmıyor falan demedik. Şu anda bile biz Van'da yine maalesef ikinci parti konumundayız. Ama bu demek değil ki ben Van'ı ihmal edebilirim. Batı'da neyse ben, Doğu'da, Güneydoğu'da da aynı hizmeti vermek zorundayım. 780.000 km2'nin tamamına hizmet vermekle mükellefiz."

"VATANDAŞLARIMIZ 21 YILDIR OLDUĞU GİBİ YİNE GÜVEN İSTİKRARA OY VERECEKTİR"

"Bir defa bunu ben önce yerelden başlayayım. Bakın şimdi İstanbul'da belediye başkanlığı malum CHP'de. Ama meclis kahir ekseriyetle bizde. Ankara'da durum yine aynı. Meclis kahir ekseriyetle bizde. Burada bir şeyi örneklemek istiyorum. Sağlıklı bir yönetim isterseniz gerek yürütme, gerek yasama bu uyumlu olursa orada netice çok daha farklı olacaktır. Parlamentoda böyle bir sağlıklı yapı ortaya çıkmazsa burada tabii ki sıkıntılar olacağı bir gerçektir. Yasama ve yürütmenin uyumlu olması ülkenin geleceği açısından önemlidir. Burada iki kelime çok çok önemli. İstikrar ve güven. İstikrar ve güven için yürütme ve yasamanın eş güdüm içinde olması da çok önemli. Geride bıraktığımız son 5 yılda biz bunu gösterdik. Geçmiş dönemleri düşünün. 3 ayda, 5 ayda bir seçimler. Vatandaşlarımız 21 yıldır olduğu gibi yine güven ve istikrara oy verecektir. Ben buna inanıyorum."

'TÜM VATANDAŞLARDAN BİR İSTEĞİM VAR'

"Cumhur İttifakı 322 ile parlamentoda olduğu sürece erken seçim olmaz. İnşallah 28 Mayıs çok çok farklı olacaktır ve o 29 Mayıs'a da bir sinyal olacaktır. Çok alacağımıza inanıyorum. Birinci turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem onun benzerini sadece bu hafta sonu yapacağım deprem bölgesinde uygulayacağız. Ama özellikle İstanbul ve Ankara'da teşkilatımız yoğunluklu şehri ziyaretlerle hatta ülkemizin buralara yığınak yapmış olan şehirler var ya dernekler var. Bu hemşehri dernekleriyle iç içe olacağız. Gençlikle yapacağımız, esnaf odalarıyla yapacağımız buluşmalarla bu süreci farklı bir şekilde işleyeceğiz. Birinci turda olduğu gibi yine milletimizin sandıklara koşacağını inanıyorum. Milletimden özellikle şunu rica edeceğim. Mesela Karadeniz, çaya, fındığa gidenler olabilir. Ben diyorum ki ne olur bunu erteleyin. 28 Mayıs'ta oyunuzu kullanın ve öyle seyahatlere gidin."

'PARTİMDE MAALESEF BİR DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU'

"Partimde maalesef bir düşüş söz konusu. Bunun üzerinde teşkilat başkanlığımız dün yaptığımız toplantıdan sonra nerede ne tür eksiklerimiz olduğu, bu eksiklerimizi gidermek üzere inşallah önümüzdeki yerel seçimlere hazırlığımızı yapmaya başlamamız lazım. Gerekli hazırlıkları yapacağız."

YENİ KABİNE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı veya başkan kuracağı kabinede birçok özellik arar. Bizim mevcut kabinemiz bu süreçte büyük sınav verdi. Yeni dönem farklı olacaktır. Üzerinde çalışmalarımız var. Güçlü bir kabineyle yeni dönemde mevcut eksikleri gidermek suretiyle, Türkiye Yüzyılı'nı güçlendirerek yola devam etmek istiyoruz.

CHP gibi 'Rusya'ya meydan okuyayım' böyle bir şey yok. Rusya ile de Amerika, Çin ve Batı ile irtibat halinde olduk. Bundan sonra da aynı şekilde yapacağım. Siz bir ülkeyi kenara attığınızda kaybedersiniz. Seçim sonucuna göre, ittifak olarak 322 vekile ulaşmış olduk. Muhalefette böyle bir çoğunluk söz konusu değil. Partimde maalesef bir düşüş, vekillerde eksiklik söz konusu. Bunun üzerinde teşkilat başkanlığımız çalışıyorlar. Eksikleri gidermek suretiyle önümüzdeki döneme hazırlık yapmamız lazım. Gereken adımları atacağız.

'ÜCRETSİZ OTOBÜS, TRAKTÖR, SÜT DEDİLER VERMEDİLER'

"Ücretsiz otobüs dediler olmadı, traktör dediler verilmedi, süt dediler verilmedi. Verdikleri hiçbir sözü bunlar tutmadılar. İstanbul, Ankara, İzmir. Bunlar Türkiye'nin özetinin özeti. Biz hangi sözleri verdiysek tuttuk. Ben bunlara deprem turisti diyorum. Bunlar şimdi deprem yerlerine turist gibi gittiler. Herhangi bir şey yok, destek yok. Bende aynı yerlere gittim. Antalya yangınında. Bir amca dedi ki, 'benim bir traktörüm vardı o yandı benim halim ne olacak' ve ben kendisine dedim ki, 'Amca ben sana bu hafta traktörünü göndereceğim'. Aynı şekilde bir vatandaş CHP'li. 'Evim yandı ne yapacağım' dedi. Ben de süratle evleriniz yapılacak. Sonra anahtar teslimine gittik kulağıma eğilip, 'Ben sizin yapacağınıza inanmıyordum' diyerek ben 'CHP'liyim' dedi. Biz anında dedik ki köy evlerini süratle yapıp size teslim edeceğiz. Yaptık. Köy evlerini Devlet Bey ile beraber gidip teslim ettik. Devlet Bey bir nükte yaptı. Dedi ki, 'bunlar nasıl köy evleri ki yanlarında ineği de var.' Sütünü, peynirini oradan temin ediyorlar."

'YAPARSA REİS YAPAR' SÖZLERİ 'BUNLARI DUYUP MUTLU OLUYORUM'

"Bunları duyup mutlu oluyorum. Vatandaş bunu teyit ettiğine göre demek ki yapmışız. Daha da yapacağız. Defne Hastanesi bunun örneğidir. 3 ayda yapacağız dedik. Hemen çıktı birisi dedi ki 'Neye göre yapıyorsun?' Ya adam zavallı. Bunlar inşaat mühendisi ya da müteahhit değil ki. Anlamaz bunlar işten. Biz Atatürk Havalimanında 1006 odalı Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesini yaptık kovid döneminde."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YURT DIŞI SEÇMEN VE GENÇLERE YÖNELİK AÇIKLAMA

"Her şeyden önce bir defa yurt dışında 1 milyon 800 bine yakın oy kullanıldı. Bunlardan şahsıma 1 milyonun üzerinde oy çıktı. Bize oy versin veya vermesin yurt dışındaki tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü onların ne çileler çektiğini biliyorum. Bazı yerlerde engellenmeye çalıştılar. Özellikle gurbetçilerimiz Türkiye'de 21 yıl içinde yaşanan değişimleri çok güzel anlıyor. Bizde yurt dışındaki vatandaşlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Emeklilikten, mavi karta birçok konuda yanlarında olduk. Devletimizin gücünü onlara hissettirdik. Tabii yurt dışındaki vatandaşlarımızda bütün bunları görerek inanarak büyük bir katılımla 28 Mayıs'ta sandığa gideceklerdir. Gençlerimize gelince. İlk turda elde ettiğimiz başarıda gençlerimizin çok büyük payı var. 6 milyon genç var. Gençlerimizin teveccühü bizden Cumhur İttifakı'ndan oldu. 30 yaştan 18 yaşa oy kullanma ve seçme, seçilmeyi 18 yaşa indirmekle gençlerimizi motive etmiş ve onların önünü açmış bir siyasetçiyim. Şu andaki siyasette benim gibi kalkıp ta gençlik kollarından gelen bir siyasetçi yok. Şu anda benim İzmir 2. Bölge'de liste başı olan Eyüp Kardeşimiz Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı. Onu İzmir'de liste başı yaptık. Gayreti var, koşturuyor. Bunun karşılığını bulması lazım. Gençlerimizin önünü açacağız ki parlamento bu noktada dinamik bir parlamento olsun. Bunlarla beraber de Türkiye'nin ufkunu da farklı kılacağız. Kılıçdaroğlu tabi böyle bir adım atmadı. Atamadı. Bir defa gençlere umutsuzluk vaat ediyor. Biz umut vaat ediyoruz."

"BAL GİBİ ÖNDE OLDUĞUMUZU BİLİYORLARDI"

Bunlar klasik CHP ve Bay bay Kemal davranışı. Milleti aldatma çabalarına Seçim gecesi de ara vermediler. Yalan söylemeden duramıyorlar. Bizim önde olduğumuzu bal gibi bildikleri halde 'kazandık' açıklaması yaptılar. Gerek YSK gerek AA görevini başarıyla yerine getirmiştir. Kendi seçmenlerini aldatmaktan utanmıyorlar. Bunlar beceriksizliklerine kılıf bulma çabalarıdır. Milletimiz cevabı 28 Mayıs'ta tekrar verecektir. Biz kazanınca ülkede kimse kaybetmeyecek. Bu 2 kere 2, 4.

TBMM BAŞKANI KİM OLACAK?

Aklımda hafıza kayıtlarımda olanlar bende kalsın ki, arada göreve geçici Meclis başkanı gelecek. Şu anda Devlet Bey ile bu süreci geçireceğiz. Bugün görüşme fırsatımız oldu. Hak onun. İnşallah bu adımı atmış oluruz. Devlet Bey'in adeta devlet anlayışı içindeki sükunetiyle bu süreci atlatır. Meclis Başkanlığı seçimlerini de rahatlıkla geçirmiş oluruz. Parlamento oluşmuş olacak, sonrasına da bakar yoluna koyarız.

"ONLAR TAMAMEN CHP'NİN KENDİ MESELESİ"

Bunların hiçbirini siyasi ahlak açısında doğru bulmuyorum. Yol ayrımı olmuştur, bu iş bitmiştir. Derdimiz yok. Onlar tamamen CHP'nin kendi meselesi. İç meselesidir. Bizim buradaki siyasi ahlak noktasında ortaya koyulacak ferasettir. Aksi takdirde ülkeye faydalı olamayız. Cumhur İttifakı ortaklarımızla yol yürümeyi sürdürüyoruz. İttifakımız pazarlık esasına göre değil, ilke birliğine göre şekillenmiştir. Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetme korkusu yaşayınca mutfaktan çıkıp makama geçmiş.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BURADAYIM' VİDEOSU

İzledim. Ben CHP'li olmadığıma göre mesaj bana değil. CHP'lilere sormak lazım. Kaybetmenin sorumluluğunu hiçbir zaman üzerine almaz. Masa arkadaşlarına laf söylemek yerine hıncını masadan alıyor. Koltuğunu kaybetme korkusu olunca mutfaktan çıkmış odasına geçmiş. Parti içindeki muhaliflere göz dağı veriyor. Şu anda 28 Mayıs sonrası önemli. Kılıçdaroğlu'na kendi partisi de 28 Mayıs'tan sonra gereken cevabı verecektir. Kendisin de bir şey beklemeden kararını vermiş olabilir.

"CHP ANKET PARTİSİ, BİZ SANDIĞIN PARTİSİ OLDUK"

Sahte bir anket pazarı kuruldu. Görüldüğü gibi hepsi iflas etti. Esas anketi 14 Mayıs'ta milletim yaptı. 2.nihai anketi 28 Mayıs'ta milletim yapacak. Bu anketle üzerinde tartışma yapılmayacak bir netice çıkacaktır. 11 ildeki deprem aslında anketleri alt üst etmiştir. Anketçilerde pazardan nasibini almak için yalandan da olsa partileri koltuk altına aldı. Arkadaşlarıma söyledim, 'Ben meydanlara inanıyorum' dedim. En iyi anketi milletim sandıkta yapacak demiştim. Sandığın partisi olarak, CHP anket partisi, biz sandığın partisi olduk. Biz hakikatin, CHP yalanın tarafı olmuştur.

Yüzyıl diye ifade ettik ama yüzyılla beraber de tabi benim vatandaşıma en büyük müjdem her zaman söylediğim gibi büyük Türkiye Yüzyılı bizim en büyük müjdemiz. Bütünüyle de özellikle şu beyannamemizi hayata geçirmek. Bizim için en önemli adım bu olacak. Bizim Türkiye Yüzyılını 85 milyon hep beraber inşa etmek var. Tüm vatandaşlarımızın bu vizyona katkı ve desteğini bekliyorum.

OY KULLANIRKEN ÇEKİLEN VİDEO

O genç 'buyurun' dedi, ben de 'sıra sizde' dedim. Bunlara bakarsan öyle şeyler var ki. Torunum yanımda ben torunumun yanağını okşuyorum hemen malum gazetelerden birisi 'çocuğun yanağına vurdu' diyor. Torunum, torunum! Öğrenince benim torunum olduğunu verdikleri başlık şu 'Erdoğan oy kullanmadan önce bir çocuğa tokat attı'. Onun için biz bu yasayı çıkarttık.

"MİLLETİMİN 28 MAYIS'TA SANDIKLARI İHMAL ETMEMESİNİ İSTİYORUM"

Her şeyden önce bir defa tüm seçmenlerin sandıklara birinci turda olduğu gibi gitmesi en büyük tavsiyemdir. Atılabilecek başlıkta onların sandıkları bu şekilde önemsemesiyle 'Büyük Türkiye Zaferi için herkes sandığa' Milletimin 28 Mayıs'ta sandıkları ihmal etmemesini istiyorum.

 

AdminAdmin

YORUMLAR