Bartın Haber
HV
29 MART Cuma 01:22

Başkan Yazıcı, Gazeteci Ve Radyocularla Sahur Programında Buluştu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2023 23:22   Güncelleme : 17-04-2023 23:22
Başkan Yazıcı, Gazeteci Ve Radyocularla Sahur Programında Buluştu

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde ulusal basın, yerel basın ve radyocular ile sahur programında bir araya geldi. Basın mensuplarıyla uzun uzun sohbet eden Başkan Yazıcı, gazetecilik mesleğinin ulvi bir görev olduğunu belirterek, “Gerçek gazeteciliğin önemini tekrar tekrar altını çiziyorum ve kurumsal manada gerçek bilgi ile halkı, yöneticileri en iyi şekilde zamanında uyararak doğru işlerin yapılmasını sağlayan gerçek gazetecilerdir.” dedi. 

Tuzla Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Basın Sahuru Programlarının bir yenisi daha Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ulusal basın, yerel basın ve radyocular bir araya geldiler. Sahur programında bir araya gelen basın mensupları uzun uzun hasbihal ettiler. Başkan Yazıcı’da sahur programına katılan tüm basın mensupları ile tek tek sohbet etti. 

“GERÇEK GAZETECİLİĞİ DEPREMDE BİR KEZ DAHA GÖRDÜK.” 

Programda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Gerçek gazeteciliği depremde bir kez daha gördük. Doğru bilgiyle yanlış bilginin nasıl olumlu veya olumsuz sonuçlar ortaya çıkardığını net bir biçimde gördük. Bazen yanlış bir sosyal medya paylaşımının çok farklı noktalara ve yanlı sonuçlara götüren durumlarını gördük. Hatırlarsınız bir ‘Baraj Patladı’ dediler. Ben o gün oradaydım. Bir anda yollar alt üst oldu. Herkes arama ve kurtarmayı bıraktı ve farklı noktalara gitti. Herkes o şehri boşaltmaya kalktı. Bunun gibi birçok şeyi gördük. Bir UMKE çalışanının çok güzel bir paylaşımı vardı. ‘Twitter bir acil yardım hattı değildir. Paylaşımlarınız işimizi yapmamızı engelliyor’ diyordu” dedi. 

“YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ULVİ İŞTEN DOLAYI SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sosyal medyada sadece olanlar değil, kurumsal yapıda bunları sosyal medyada paylaşanlarla, gerçek gazetecilerle, sadece ve sadece bir telefonla konforlu ortamlarında bir şekilde bir şeyleri paylaşıp, yarım yamalak bilgilerle, farklı bir yorumla paylaşanların olumlu değil, olumsuz sonuçlarını gördük. Sosyal medyada sadece ve sadece bu paylaşımlarla haberciyim diye geçinenlerin gerçek gazetecilerden ayırt edilmesi gerektiğini ve gazeteciliğin önemini bir kez daha ortaya koydu. Ben bu açıdan gerçek gazeteciliğin önemini tekrar tekrar altını çiziyorum ve kurumsal manada gerçek bilgi ile halkı, yöneticileri en iyi şekilde zamanında uyararak doğru işlerin yapılmasını sağlayan gerçek gazetecilerdir. Bu bakımdan doğru yönlendirmeyi yaptığınız ve yapmış olduğunuz ulvi işten dolayı sizlere teşekkür ederim” dedi.

#ozelhaber

AdminAdmin

YORUMLAR